Partneri

Sport Fest ne bi uspio bez partnera koji ga podržavaju. Zahvalni smo svim našim partnerima na podršci i prepoznavanju projekta kao važnog i vrijednog za podizanje svijesti o važnosti sporta i aktivnog načina života.

null

Zagrebački velesajam etablirani je organizator sajmova, poslovnih i društvenih događanja sa 107 godina tradicije u neprekinutom poslovanju. Jedan je od 10 svjetskih sajamskih centara utemeljitelja UFI-ja, Međunarodne unije sajmova, stoljetni simbol grada Zagreba i izvozni proizvod Hrvatske.

null

Povijesno gledano, Zagreb je izrastao iz dva naselja na susjednim brdima, Gradeca i Kaptola, koji čine jezgru današnjeg Zagreba, njegovo povijesno središte.

Zagreb danas predstavlja upravno, gospodarsko, kulturno, prometno i znanstveno središte Hrvatske. Položajem i kulturom spada u gradove srednje Europe.

Grad Zagreb je posebna jedinstvena, teritorijalna, upravna i samoupravna jedinica koja ima položaj županije.

null

Hrvatski olimpijski odbor, najviša je sportska udruga u Hrvatskoj, a osnovan 10. rujna 1991. godine u Zagrebu. Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (International Olympic Comittee) pod vodstvom tadašnjeg predsjednika MOO-a Juana Antonia Samarancha, privremeno je priznao Hrvatski olimpijski odbor 17. siječnja 1992. čime je hrvatski sport ušao u međunarodnu olimpijsku obitelj.

Hrvatski su sportaši mogli nastupati pod svojom, hrvatskom zastavom još iste, 1992. godine – na Zimskim olimpijskim igrama u Albertvillu i Igrama XXV olimpijade u Barceloni. Puno priznanje MOO-a uslijedilo je 24. rujna 1993. na 101. zasjedanju MOO-a u Monaku. Datum priznanja MOO-a (17. siječnja) proglašen je 1995. godine Velikim danom hrvatskoga športa i od tada ga HOO redovito slavi. Prvi predsjednik HOO-a (1991. – 2000.) bio je Antun Vrdoljak, član MOO-a (1995. – 2011.).

null

Turistička zajednica grada Zagreba osnovana je 29. travnja 1992. godine temeljem Zakona o turističkim zajednicama, a slijedom Turističkog saveza Zagreba, koji je osnovan 17. kolovoza 1953. godine.

Godine 1967. Turistički savez Zagreba postao je članom Mediteran-kongresa, a 1969. godine Udruženja kongresnih gradova Europe (E.F.C.T.) čime je otvoren novi segment turističkog razvoja Zagreba – segment kongresnog turizma.

null

Studij u SAD-u Vam daje nezaboravna iskustva koja će Vas pratiti cijeli život, daje Vam nezaboravne trenutke koje će te pamtiti cijeloga života, a istovremeno Vam pruža priliku za bavljenjem vrhunskim sportom koji toliko volite i školovanjem na vrhunskim školama diljem SAD-a. Možete steći diplomu, naučiti jezik, upoznati nove ljude i stvoriti nova prijateljstva, proputovati i posjetiti mjesta za koja ste mislili da ih nikada nećete vidjeti, natjecati se protiv vrhunskih sportaša, trenirati s vrhunskim trenerima, a sve to zbog toga što ste dobri u sportu kojim se bavite i što ste svojim znanjem i kvalitetama to zaslužili.

null

Sportski savez Grada Zagreba je zajednica gradskih sportskih saveza, specijalizirana za stručnu potporu svojih članica, sportaša i sportskih djelatnika, te svih gradskih, a na određeni način i državnih institucija iz područja sporta.

Misija Sportskog saveza Grada Zagreba je usklađivanje rada svojih članova – gradskih sportskih saveza, te izrada i realizacija Programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba. Razvoj zagrebačkog sporta temeljit će se na uključivanju u sport što većeg broja građana, kao aktivnih korisnika sportskih programa, skrbi o razvoju mladih sportaša i stvaranju kontinuiteta vrhunskih sportskih dometa.